Prespor NOV – univerzál kéményrendszer

A Prespor NOV-UNIVERZÁL kéményrendszer háromhéjú kéményrendszer hőszigeteléssel ellátott kerámiabéléssel és specifikus hátsó szellőzőrendszerrel.

A rendszer száraz és nedves, természetes huzatú, önálló kéményekhez való.  A kéményrendszer gáz-, – cseppfolyós és szilárd tüzelési fogyasztók csatlakoztatására alkalmas.  A kürtő átmérőskálája  szokványosan DN 120, 140, 160, 180, 200, 250 és 300 mm kéménykürtő.

A rendszer kézzel szerelhető, nem igényel gépesített építőeszközt.

A kémény az égéstermékgáz természetes (alulnyomásos) elvezetésére szolgál, univerzális, tehát lehetséges a tüzelőberendezés cseréje. Az ilyen áttérésnél természetesen kapcsolatba kell lépni a kéményseprő vállalattal.

A Prespor Nov Univerzál kéményrendszerbe hat alaptípust szállítanak. A köpenytéglák egy vagy két kéménykürtő nyílással, esetenként egy vagy két kéménykürtő nyílással és szellőzőkürtővel készülnek. Minden köpenytégla összerakási magassága 250 mm. Minden köpenytégla a sarkakban vasalási nyílásokkal van ellátva.

A kéményrendszerhez kizárólag tanúsított samott béléscsövek használatosak. A samott béléscsöveket úgy építjük, hogy az esetleges kondenzátum a kéménykürtő belső oldalán folyhasson le. Az illesztéseket
az égéstermék hatásaival szemben a kéményrendszer gyártója által szállított ellenálló gittel tömítik.

A Prespor NOV Univerzál kéményrendszerben rostbeton termékek a tető feletti rész körülfalazás vagy az alapvakolat fedkövei.

A kéményrendszer hőszigeteléséhez speciális ásványfilcet használnak, amely megfelel az európai standardú kéményrendszerben történő használat kritériumainak.

Standard kivitel

A kéménykürtő standard samottcsőből és idomdarabokból van kialakítva. A kémény önálló száraz üzemelésı kéményekhez való, és az európai szabványok szerint osztályozott EN 1443 T400 N1 S D1,2,3 R55 C50.

Speciális kivitel

A samottcső és az idomdarabok belső része speciális mázzal ellátott, amely maximális ellenállást biztosít a nedvességgel szemben. A kémény önálló nedves üzemelésı kéményekhez való, és az európai szabványok szerint osztályozott EN 1443 T400 N1 O W1, 2 R55 C50.

 

 

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!