MSZ 845:2012 – Égéstermék-elvezető berendezések tervezése, kivitelezése és ellenőrzése

A jelenleg is érvényben lévő kéményszabvány. Az MSZ 845:2010 visszavonásának napja 2012-05-01, ekkortól él az új szabvány.

Az MSZ 845:2012 szabvány módszereket és eljárásokat ír le a rendszer jellegű és a nem rendszer jellegű, valamint a felújítandó égéstermék-elvezető berendezések tervezésére, kivitelezésére, továbbá azok függőleges részeinek, összekötő elemeinek és a levegővezetékeknek a helyiség légterétől függő vagy független alkalmazásaira.

E szabvány alkalmazási területe kiterjed továbbá a tüzelőberendezés telepítésének feltételeire az égéstermék elvezető berendezés szempontjából, valamint a levegőellátásra.

Tartalmaz még ezenkívül adatokat és eljárásrendet az égéstermék-elvezető berendezések végső átvételéhez, illetve ajánlásokat a használat során szükséges karbantartási és ellenőrzési tevékenységre is.

A szabvány összefoglalóan tartalmazza azokat a tudnivalókat, amelyek ismerete szükséges az égéstermék elvezető berendezések tervezésekor, kivitelezésekor és ellenőrzésekor.

Ez a szabvány nem vonatkozik az MSZ CEN/TR 1749 szerinti C1 és C2 módon szerelt gázkészülékek égéstermék-elvezető berendezéseire, valamint a nemfém anyagú, szabadon álló égéstermék-elvezető berendezésekre.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!