Fűtéskorszerűsítés és kéményfelújítás

Kéményépítés vagy felújítás előtt érdemes először szakembertől tanácsot kérni.

Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandalló beépítésről ill. CO2 semleges fűtésről.
Ilyenkor nem szabad megfeledkezni az épület füstgáz-elvezető rendszerének – azaz a kémény – korszerűsítéséről sem.

kémény korszerűsítésKazáncsere előtt érdemes a meglévő kéményt bevizsgáltatni, hogy alkalmas-e pl. az új kondenzációs kazánhoz. Jó példa az utólagos kandalló, pellet kályha vagy faelgázosító kazán telepítése is, ugyanis ezekhez a megújuló energiát hasznosító tüzelőberendezésekhez megfelelően szigetelt, a magas hőmérsékletnek és a nedves üzemnek egyszerre ellenálló kéményrendszer szükséges.

Ha nem megoldható a meglévő kémény utólagos bélelése, akkor kerül szóba egy új kémény felépítése vagy szerelése. A hazai piacon széles termékkínálatból választhatunk: a kerámia bélésű, épített kéményrendszerek és a szigetelt, háromhéjú fémkémény rendszerek nyújtják a legbiztonságosabb és a leginkább tartós megoldást. Esztétikailag is ezek a legjobbak, mert az épület homlokzatához igazíthatók, akár színben is.

A Schiedel Kéménygyár Kft. várja a háztulajdonosok kéményt érintő kérdéseit.

Díjmentes szaktanácsadással és kéményméretezéssel állnak rendelkezésre műszaki szaktanácsadóik a tervezési és kivitelezési fázisban egyaránt. A cég 20 éves magyarországi alkalmazástechnikai, kéményépítési és felújítási tapasztalata, és a gyorsan változó igényekhez igazodó termék innovációi a kéményes szakma körében jól ismertek. A Schiedel kémények biztonságosak, mert sav-, és koromégés állóak, nedvességre érzéketlenek. Az épített kerámia (samott) béléscsöves és a szerelt fém kéményrendszereik új építéshez és felújításhoz egyaránt alkalmasak, gyorsan és egyszerűen építhetők vagy szerelhetők. Megfelelő keresztmetszet esetén a meglévő kémény kerámia csővel is bélelhető, ami biomassza fűtés (pl.: pellet, hasábfa, faapríték stb.) esetén jelentős előnyöket biztosít.

Kéményépítés és felújítás előtt szakembertől kérjen tanácsot!

Az Ön kéményszakértője a Schiedel!

Elérhetőségek:

Schiedel Kéménygyár Kft.
8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Tel.: 88/576-700
Fax: 88/576-704
E-mail: info@schiedel.hu
Web: www.schiedel.hu

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!