W3G kémény technológia

Nemrégen jelent meg egy új fogalom a kémények világában a W3G amelynek segítségével a Leier kémények tüzelőanyag- és készülékváltás lehetősége igazán egyszerűvé válik.

A W3G tulajdonsággal bíró, a kor legmagasabb műszaki elvárásainak megfelelő vékonyfalú kerámia csöveknek, valamint az átgondolt konstrukciónak köszönhetően a jövőben egyszerűbbé válik az átállás bármely tüzelési módról bármelyik más tüzelési módra, – a bekötés minimális átalakítása mellett.

A korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő készülékeknél, mint például a pellet- vagy faapríték tüzelés, faelgázosítás, biobrikett stb.,  a legújabb követelményeknek megfelelő kémény szükséges; hiszen egy begyújtási cikluson belül előfordulhat a nedvesség kicsapódása a kéményben, a fűtés egy másik fázisában pedig a koromégés (spontán kéménytűz).

De mi is pontosan e három betű jelentése a Leier kéményeknél:

  • W – a kéményrendszer a nedvességnek ellenáll
  • 3  – mindhárom fűtési módra alkalmas: gázfűtés, olajfűtés, szilárd tüzelőanyagú fűtés
  • G  – ellenáll a koromégésnek

Ezen technológia a Leier Multikeram kéménycsaládjában alkalmazott fejlesztés, amelyekről később olvashat.  Az eddigi legszélesebb felhasználási területen alkalmazható Leier Multikeram termékcsalád mindkét tagja W3G minősítéssel rendelkezik, azaz egy funkcióban egyesíti a koromégéssel szemben való ellenállást a nedvességre érzéketlen tulajdonsággal.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!