Schiedel PERMETER acélkémény

Schiedel Permeter acélkémény

Schiedel Permeter acélkémény

A Schiedel PERMETER háromhéjú hőszigetelt fém acélkémény rendszer, melyet kétféle vastagságú hőszigeteléssel vásrolhatunk meg.

A Schiedel PERMETER kémény szilárd tüzelőanyaghoz csak huzat hatása alapján működő üzemmódban ajánlható megoldás. Az újonnan kifejlesztett kéményrendszer a  nedvességhatásnak kíválóan ellenáll.

A kémény anyaga minőségi, rozsdamentes cső, és porszórásos, festett, horganyzott acél külső héj, a belsejében a füstcső teljes magasságában hőhídmentes hőszigetelést kapott, így a kémény külső felületen alacsony a hőmérséklet, amely a hatásfokot, a gazdaságosságot és a belső térben lévő használatot nagymértékben növeli.

Műszaki paraméterei : AISI 444 (1.4521) minőségű rozsdamentes acél, amely véd a korróziótól és a koromégés hatásaitól, falvastagsága 0,5 mm. A Schiedel kíváló minőségére jellemzően a lézeres hegesztési varratok minden elemen tökéletesek és professzionális kivitelűek.

A kémény külső héja biztosítja a szilárdságot, és lehetővé teszi a pontos illesztésű alkatrészek könnyű összeszerelését, a speciálisan kialakított kapcsolószerkezetnek köszönhetően.

A kémény konstrukciója és kapcsolati rendszere biztosítja, hogy a koromégésnél fellépő hőtágulás sem okoz kárt a kémény stabilitásában.  A tokok és kapcsoló elemek speciálisan kialakított formája meggátolja a nedvességbehatolást, ezzel biztonságosan megvéd minden illesztést.

A kémény hőszigetelése a 25 és 50 mm-es, mindkét változatnál alkalmazott, „Superwool” hőszigetelést speciálisan magas hőmérsékletre fejlesztették ki: nem veszíti el minőségi tulajdonságait 1200 °C-os hőmérsékletnél sem.

A Schiedel új kéménye kis helyigényű, kis súlyú, a szerelés lehetséges falra, talpra és közvetlenül a tűztérre egyaránt. További előnye hogy a kis súlya miatt nincs szükség alapozásra, egyszerűen és gyorsan összeszerelhető, valamint az összeszerelés után azonnal használatba vehető.

További érdekessége a kéménynek hogy bármilyen színben rendelhető,  lehetőséget adva a környezethez legjobban igazodó kéményszín kiválasztására: a szabványos fekete, fehér és szürke színektől a RAL skála szerinti bármilyen színvariációig.

A Schiedel acél kémények gyártásának folyamata:

További részletek a Schiedel weboldaláról közvetlenül elérhetők.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!