Schiedel ADVANCE kémény leírása

A Schiedel ADVANCE kémény minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas: megfelel mind a hagyományos, mind a modern fűtési technikák kihívásainak,  egyaránt alkalmas a széntüzelésű „Jancsi-kályhához” és a kondenzációs gázkazánhoz.

Schiedel Advance kémény használata során bármikor lehetőség nyílik a tüzelőberendezések közötti váltásra úgy, hogy ennek a kémény oldaláról felmerülő költsége gyakorlatilag nincs, hiszen minden fűtési rendszerhez használható. Ennek következtében a fűtési rendszerünket mindig az adott hosszabb időszak átlagában legolcsóbb tüzelőanyaggal üzemeltethetjük, ez hatalmas előnyt jelent gazdaságossági szempontból.

A Schiedel ADVANCE kéményrendszer univerzalitásával a családi házak nagyságrendjénél maradéktalanul biztosítja az energiahatékonyság kéményoldali feltételeit. A fogyó és egyre dráguló energia megköveteli annak a leghatékonyabb felhasználását, ezen kihívásnak ez a kéménytípus maradéktalanul eleget is tesz.

A Schiedel ADVANCE kémény a választható tetőn kívüli fejkialakítások révén esztétikus épületelem is egyben, valamint biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit

A Schiedel ADVANCE kéményrendszer a tradicionális UNI típusnál már jól bevált  könnyűbeton köpenytéglából és ásványgyapot hőszigetelésből áll,  belsejében speciálisan kialakított és megújult  samott csőrendszer található. A kémény valamennyi csomópontja, így a kondezvíz elvezetés, a tisztítóajtó, a füstcsőcsatlakozás, a kéményfej kialakítás és az égéshez szükséges levegő tüzelőberendezéshez történő vezetése is teljesen új fejlesztés.

Az ADVANCE kéményrendszer arra a W3G jelzéssel rendelkező bordás ipari kerámia csőrendszerre épül rá, amely már több kéményrendszerünkben bizonyított. Azek a bordás kerámiacsövek 400 bar présnyomással, izosztatikus préseléssel készülnek, amely azt jelenti, hogy a nedvességtartalom nélküli alapanyagból, szilikon sablonokban csupán a nagy préserő hatására veszi fel a samottcső vagy idom a megfelelő formát.

A kerámia csőrendszer kiégetése után  nincs porozitás, nincs nedvességfelszívás, az ipari kerámia cső teljesen érzéketlen lesz a nedvességgel szemben. A kémény csekély , 6,5 mm-es falvastagságtól  is igen magas nyomásszilárdsággal bír és rendkívül tömör. Ez hatalmas előny, hiszen ezáltal a kéményrendszer teljesen ellenálló a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak tökéletesen ellenáll.

A kéménycsövek tokos kapcsolata biztosítja a precíz, füsttömör összeragasztást, a rendszer rendkívül biztonságos. Az 1,33 m hosszúságú csövek a korábban megszokotthoz képest csak a ragasztások negyedét igénylik, így a hibaforrások számát is jelentősen csökkent.  A W3G minőség biztosítja, hogy a bordás ipari kerámia csőrendszerrel szerelt kéményrendszer egyszerre felel meg a nedves üzem (W) követelményeinek és teljesen ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak (G) úgy hogy mindeközben bármilyen tüzelőanyagot (pl. szén) használhatunk.

A Schiedel ADVANCE egy átgondolt, értékelemzés alapú fejlesztés eredménye csaknem minden építőanyag kereskedőnél, TÜZÉP telepen megtekinthető és megvásárolható.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!