Schiedel Advance kémény építés – 4.rész

Hetedik fejezet: A monolit fedkövek kivitelezése

(33) A zsaluzó elemet a kémény utolsó köpenytéglájára helyezzük el. Miután meggyőződtünk arról, hogy a négy központosító fül jól illeszkedik az elem nyílásaiba (ez biztosítja, hogy a zsaluzó elem pontosan középen legyen a kémény torkolathoz viszonyítva), készítsük el a külső zsaluzást, rögzítsük ás öntsük ki min. C 16/20 osztályú betonnal.
(34) Figyelem! A beton szintje a zsaluzó elemen jelölt szintet nem haladhatja meg, egy vízszintes vonal mutatja a készítendő kéményfedkő maximális magasságát. Miután a beton megkötött, a külső zsalut távolítsuk el, tegyük a helyére a központositó tömitőgyűt, ragasszuk a helyére az utolsó kerámiacsövet, és végül a torkolati kúpot.

Nyolcadik fejezet: Hőszigetelt vagy vakolt kéményfej kialakítás

(35) Ha a sarokfuratokban nem rögzítő csavar kerül, akkor óvatosan üssük be a műanyag dübeleket. Hordjunk fel a sablon segítségevel a köpenytéglára habarcsot.
(36) Helyezzuk a habarcsba a kémény fedlapot ás a központosító gyűrűt illesszük a helyére. Az alátéttel ellátott csavarokat az imbuszkulccsal csavarozzuk le.

Kilencedik fejezet: A kémény tisztítóajtó felszerelése

(37) Az ajtót rögzítsük a kémény köpenytéglához.
(38) Tegyük a helyére a nyílás lezáró elemeket.

A Schiedel Advance kémény építésének általános előírásai:

Csak gondos kivitelezéssel biztosítható a Schiedel Advance kéményrendszer hosszú távú, hibátlan működése. Az összeszerelést a szerelési útmutató irányadásainak pontos betartásával, valamint az építésügyi és biztonsági előírások szerint kell elvégezni, vagy bízzon meg vele egy Schiedel kémény szerelésben jártas szakembert.

Fontos információk a kéményszerelés megkezdése előtt:

1. A tisztítóajtó és a füstcsőcsatlakozók helyét és irányát már az építés előtt tisztázni kell. Az illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni kell a kémény felső tisztítónyílásának elhelyezkedését (tető alatt vagy fölött).
2. Amennyiben a kéménybe kiegészítő szellőztető csatornára van szükség, annak kivezető nyílásának magasságát is meg kell határozni.
3. A kémény tető alatti és/vagy feletti szabadon álló részének statikai megerősítéséhez egy külön megerősítő készlet rendelhető. Ezt a kémeny építéssel egyidőben kell elhelyezni.

Folytatjuk…

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!