Schiedel Advance kémény építés – 3.rész

Ötödik fejezet: A kazán bekötésének szere!ése

(21) A kémény következõ köpenytégláját helyezzük az előkészített habarcságyra.
(22) A köpenytéglába tegyük be a hőszigetelő lapokat.
(23) Tegyük a helyére a 0,33 m-es kerámiacsövet.
(24) A hézaglehúzóval el kell távolítani a felesleges samott-ragasztót a kémény tégláról.
(25) A kópenytégla oldalán jelöljük ki a kémény füstcsőcsatlakozó nyílás nagyságát, majd sarokcsiszolóval vágjuk ki a nyílást.
(26) Habarcsba helyezve tegyük a helyére és ragasszuk be a kémény füstcsőcsatlakozó idomot.
(27) Vágjuk méretre az előlapot és a sarokvasak felhelyezésével illesszük a helyére.
(28) A vakolatgyűrűt a kémény füstcsőcsatlakozóhoz képest központosan szegezzük a helyére.

Hatodik fejezet: A kémény építése

(29) Négy köpenytégla egymásra építése és a szigetelő lapok behelyezése után az 1,33 m-es kerámiacsövet ragasszuk a helyére. A kinyomódott hézagkittet a hézaglehúzóval húzzuk ki. A kémény építési folyamatot a következő csatlakozóig vagy a torkolatig ismételjük meg.
(30) A kémény kópenytéglára a sablont használva hordjunk fel habarcsot.
(31) A Schiedel UNI kéményfejes fejkialakítás esetén helyezzük rá az első kéményfej elemet. Folytassuk a kémény betonelemeinek és a kémény építését a torkolatíg.
(32) Két rögzítő csavart helyezzünk be két átlósan elhelyezkedő furatba, ügyeljünk rá, hogy a gumitömítést a csavarszár alsó végén niegfelelően rögzítsük.

A Schiedel Advance kémény építésének általános előírásai:

Csak gondos kivitelezéssel biztosítható a Schiedel Advance kéményrendszer hosszú távú, hibátlan működése. Az összeszerelést a szerelési útmutató irányadásainak pontos betartásával, valamint az építésügyi és biztonsági előírások szerint kell elvégezni, vagy bízzon meg vele egy Schiedel kémény szerelésben jártas szakembert.

Fontos információk a kéményszerelés megkezdése előtt:

1. A tisztítóajtó és a füstcsőcsatlakozók helyét és irányát már az építés előtt tisztázni kell. Az illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni kell a kémény felső tisztítónyílásának elhelyezkedését (tető alatt vagy fölött).
2. Amennyiben a kéménybe kiegészítő szellőztető csatornára van szükség, annak kivezető nyílásának magasságát is meg kell határozni.
3. A kémény tető alatti és/vagy feletti szabadon álló részének statikai megerősítéséhez egy külön megerősítő készlet rendelhető. Ezt a kémeny építéssel egyidőben kell elhelyezni.

Folytatjuk…

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!