Schiedel Absoulte kémény – a legmodernebb technológia

A Schiedel Absoulte kémény minden tüzelőberendezéshez optimális megoldás. Bármelyik tüzelőanyag vagy tüzelőberendezés mellett dönt – a Schiedel ABSOLUT kéményrendszerrel a legtökéletesebb kéményt választja.

A folyamatosan emelkedő energiaárak,  és a készletek végessége miatt szükségessé válhat, hogy másfajta fűtési rendszerre térjen át. Nem biztos,  hogy ez a közeljövőben bekövetkezik, de egy ház generációknak épül. A Schiedel kémény azonban tökéletesen alkalmas a tüzelőanyagváltásra, és egy egészen új dimenziót nyit. A Schiedel ABSOLUT kéményrendszerre biztosan számíthat.

Kerámia-profilcső új csatlakozási rendszerrel: maximális tömörség.  A Schiedel profilcsövet maximális tömörség mellett 1,33 m-es hosszúságban állítják elő. A tökéletes tömörség megakadályozza a kémény átnedvesedését és korrodálódását.  A profil kerámiacső tökéletes kiegészítője a teljesen új köpenytégla,  amelybe a gyártási folyamat során a hőszigetelést már gyárilag beöntik. Ez leegyszerűsíti az építést, lerövidíti az építési időt.

Szabad a választási lehetőség a tüzelőanyagok és a tüzelő-berendezések tekintetében, amennyiben ezt a kémény típust választja. Ezt a szabadságot már a kezdetektől meg kell tervezni. Nézzük például a kazánválasztást. Erről sokszor csak a
szerkezetkész állapot befejezése után döntenek. A köztes időben lehetősége van mérlegelni és nyugodtan dönteni,
hogy a piacon kínált több ezer típusból melyiket részesíti előnyben.

Az ABSOLUT kémény lehetővé teszi  a fűtőanyag-választást is. Most és a jövőben is alkalmas bármely tüzelőanyag esetében; maximálisan felkészülten áll a jövőbeni gazdasági fejlődésre és fűtéstechnikai kihívásokra egyaránt. Akár földgázról, fűtőolajról, szénről, fáról  vagy pelletről van szó: az energiahordozóról bármikor szabadon dönthet ma és holnap is.

A második kéménykürtő kiszolgálja a cserépkályhát vagy a kandallót, akkor is, ha nem most, hanem csak később köti rá.

Az összehangolt rendszer az egyszerű és gyors építést szolgálja. Az innovatív és kreatív ötleteinkből  merítünk időről-időre motivációt a folyamatos fejlesztéshez. Mindezt egyetlen cél érdekében: a tervezést és az építést a lehető leggyorsabbá, legegyszerűbbé és legbiztonságosabbá tenni. A Schiedel ABSOLUT egy olyan kéményrendszer, amely újszerű  technológiájával minden ügyfelünk számára előnyökkel jár: minimalizálja a tervezési ráfordítást, egyszerűsíti
a készletgazdálkodást és elősegíti a gyors építést.

A kerámia profilcső maximálisan kiszolgálja az alacsony füstgázhőmérsékletű üzemmódot és a csatlakozásoknál is abszolút füsttömör. Az 1,33 méteres hosszúságú elemeknek köszönhetően nagyon gyorsan  építhető.

A hőszigeteléssel együtt előre gyártott  kompakt köpenytégla négy különböző belső átmérőjű csőhöz illeszthető, így leegyszerűsíti a tervezési fázist.

A magas energiárak miatt az újonnan épülő, modern házakban a jól szigetelt külső falakon és nyílászárókon keresztül
megakadályozzák a külső levegő bejutását. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a nyitott kandallóról. A nyitott tűzterű kandallóknak  égési levegőre van szüksége, amit a hagyományos kémény egy modern házban nem tud biztosítani. A Thermo légkürtővel ellátott Schiedel ABSOLUT levegő-füstgáz kémény kívülről gondoskodik az égési levegőről anélkül, hogy hideg ér keletkezne a házban.  Az égési levegőt a Thermo légkürtőn keresztül, kívülről vezeti a kémény a tüzelő berendezéshez. A füstöt pedig a normál kéménykürtő vezeti ki a tető fölé.

Schiedel Absoulte kémény típusok:

 • ABS14 – kémény kürtő átmérő (cm): 14 – külméret(cm): 36/36
 • ABS16 – kémény kürtő átmérő (cm):16 – külméret(cm):36/36
 • ABS18- kémény kürtő átmérő (cm): 18 – külméret(cm):36/36
 • ABS20 – kémény kürtő átmérő (cm): 20 – külméret(cm):38/38
 • ABS14TL – kémény kürtő átmérő (cm):  14 – külméret(cm):36/50
 • ABS16TL – kémény kürtő átmérő (cm):  16 – külméret(cm):36/50
 • ABS18TL- kémény kürtő átmérő (cm):  18 – külméret(cm):36/50
 • ABS20TL- kémény kürtő átmérő (cm): 20 – külméret(cm):38/54
 • ABS2014 – kémény kürtő átmérő (cm): 14 – külméret(cm):38/71
 • ABS2016 – kémény kürtő átmérő (cm): 16 – külméret(cm):38/71
 • ABS2018 – kémény kürtő átmérő (cm): 18 – külméret(cm):38/71
 • ABS20TL14 – kémény kürtő átmérő (cm): 14 – külméret(cm):38/88
 • ABS20TL16 – kémény kürtő átmérő (cm): 16 – külméret(cm):38/88
 • ABS20TL18 – kémény kürtő átmérő (cm): 18 – külméret(cm):38/88

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!