Hogyan válasszunk megfelelő kéményt?

A modern építkezés mára már megköveteli azt a lépést, hogy a kémény kiválasztása már a tervezőasztalon megtörténjen. Egyáltalán nem szabad lebecsülni egy ház építése során a kéményrendszer jelentőségét.

Elsődleges szempont, ami alapján a kéményt ki kell válasszuk, hogy milyen típusú fűtőberendezés lesz rákötve. Manapság már nem csak a hagyományos tüzelésű cserépkályhák léteznek, hanem számos különféle kialakítású kandallók, divatos kazánok, és egyéb modern fűtőberendezések, amelyeknek más és más a működési elvük.

Biztonságunk megóvása érdekében, ismerve a szénmonoxid gyilkos hatását, nem szabad elhanyagolni, a kémények kiválasztását. Igenis időt kell szánni, a megfelelő minőségű kéményrendszer kiválasztására.

A másik fontos szempont, amit a kéményekkel kapcsolatban figyelembe kell venni, hogy melyik az a kémény, ami legjobban biztosítja a ház méretéhez képest a biztonságérzetet. Szintén lényeges szempont, megtalálni a fűtőberendezéshez megfelelő kéményt, mert nem mindegy milyen kéményt választunk gázkazánhoz, és milyet cserépkályhához adott esetben.

Figyelembe kell venni a kürtő méretezését is, ez minden típusú kéményrendszer esetében széles választási lehetőséget biztosít.

A kéményrendszerek lehetnek hőszigetelt rendszerek, vagy akár abszolút kéményrendszerek, ezeknek az az előnyük, hogy bármilyen tüzelőanyaggal működő tüzelőberendezéshez beköthetők. Vagy épp lehetnek olyan kéményrendszerek többek között, amelyekbe kifejezetten gáztüzelésű kazán köthető be.

A ma forgalomban lévő kéményrendszerekkel közel 200 féleképpen alakíthatjuk családi házunk fűtési berendezéseit.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!